Het merk

In de afgelopen 175 jaar hebben we heel wat verschillende petten gedragen. Zo gaven we mensen hoop tijdens de Britse financiële crisis in het midden van de 19e eeuw, we boden de mensen in Trinidad en Tobago de voordelen van een levensverzekering tijdens de crisis, en we consolideerden en lokaliseerden de portefeuilles van Trinidad en Tobago en Barbados met die van Jamaica en tot slot het Nederlands Caribisch gebied. Meer dan 165 jaar bieden we een constante dienstverlening in de hele regio, die onze gemeenschap vormt, en kunnen onze klanten gerust zijn in de wetenschap dat wij er zijn om hen te helpen zorgen voor datgene waar zij om geven.

Jeffrey Mack, voormalig CEO van de Group: "Mensen vragen mij waarom we rebranden. Daarvoor moeten we begrijpen wat de belangrijkste waardepropositie van een verzekering is en dat is eigenlijk heel eenvoudig. De belangrijkste waardepropositie van een verzekering is dat wij financiële gemoedsrust geven. Onze klanten willen de zekerheid dat, op moeilijke momenten in hun leven, zoals het verlies van een dierbare of van eigendommen, de financiële gevolgen van dat verlies worden opgevangen. Om succes te behalen, moeten wij die waardepropositie beter vervullen dan onze concurrenten. Dat kunnen we het beste doen door op alle vlakken een superieure klantenservice te bieden en door dat op een zeer efficiënte en zorgzame manier te doen. Feitelijk vormt de omvang van de groep de sleutel voor het succes van onze groep, maar op dit moment profiteren we nog niet voldoende van die omvang. We moeten in staat zijn om als één integrale, financiële serviceorganisatie te opereren met één visie, één bedrijfscultuur en één imago. En dat moet het imago zijn van een grote, sterke, betrouwbare en zorgzame organisatie die financiële gemoedsrust biedt. De beste manier om succesvol te worden is door te werken als één team en met één visie en door een superieure klantenservice te bieden."

Ter ondersteuning van onze nieuwe koers zijn we begonnen met de rebranding van het hele bedrijf. Allereerst hebben we onze missie- en visieomschrijvingen herzien en dit proces doorgetrokken naar ons merkimago en de bedrijfsidentiteit. Daarvoor hebben we het ontwerp- en reclamebureau IOM Caribbean ingeschakeld.

Marlon Darbeau, Creative Director: “We hebben ons allereerst gericht op de kenmerken Caribische warmte en de elementaire communicatie van mens tot mens. Dat bracht ons tot de analyse van 'een glimlach', de universele uitdrukking voor positieve energie. We vonden het belangrijk om de energie en de vrolijke uitstraling van die expressie vast te leggen en het verband te leggen met wat wij wilden bereiken met de nieuwe identiteit. Vervolgens zijn we gaan kijken naar typisch Caribische nuances voor warmte, vreugde, geluk, gemak en gemoedsrust. We hebben verschillende symbolen overwogen, zoals hangmatten, zeilboten, zeildoeken, en we hebben zelfs gekeken naar de moderne architectuur en hoe dynamisch die uitdrukkingen nu echt zijn. Uiteindelijk zijn we gekomen tot een punt waarop al deze ideeën samenkwamen in één enkele identiteit.”